Omgeving

Sommer 2014 073Omgeving en natuur
Onze vakantiewoning is gelegen ten zuidoosten van Sauerland, aan de zuidelijke rand van het Kellerwald. Het Nationale park Kellerwald-Edersee is met een gebied van bijna 6.000 ha het grootste beukenbos van Centraal-Europa. In de bossen leven reeën, wilde zwijnen, wilde katten en vleermuizen. Ook broeden er talloze vogelsoorten, van de zwarte ooievaar, de bonte, grijze en zwarte specht uur tot de oehoe en de bruine bosuil. Het gebied nodig uit tot wandelen, fietsen, mountainbiken en Geo-caching. Rondom dit natuurgebied loopt de Arche-route. Langs de route zijn veel rundersoorten, paarden, ezels, konijnen en vogels te bewonderen.

De Edersee is het tweede grootste stuwmeer van Duitsland. Bij de stuwdam zijn diverse gezellige terrassen. De Edersee zelf biedt u daarnaast een keur aan mogelijkheden voor recreatie, van duiken, zwemmen tot zeilen en windsurfen.

frankenbergCultuur
Op korte rij-afstand van Frankenau vindt u gezellige historische stadjes zoals Frankenberg, Fritzlar, Korbach, Bad Aarolsen en Bad Wildungen en het klooster Haina. Het sneeuw-dorp Bergfreiht is ook gemakkelijk te bereiken met de auto. Er zijn diverse interessante musea in de buurt van Frankenau, zoals het Upländer Milchmuhseum in Usseln, het Sperrmauer Museum in Hemfurt en het Museum Schloss Waldeck.

Sport
Sporters kunnen in dit gebied hun hart ophalen. Er valt veel te beleven: watersport op de Edersee, zweefvliegen vanaf één van de 6 vliegvelden, deltavliegen van de Ettelsberg bij het dorp Willingen, Duitslands hoogst gelegen klimtoren beklimmen of in de winter schaatsen en skiën in Winterberg en Willigen. Verder natuurlijk ook fietsen en mountainbiken, tennis, squash, zomerrodelen, paardrijden en golfen op één van de twee banen in Bad Wildungen of Waldeck. Er zijn een manege en een overdekte tennishal vlakbij het vakantiepark in Frankenau.
Voor een actueel aanbod aan activiteiten en tips kunt u naar de website van de Freizeitpass: www.waldeck.nordhessen.de/de/freizeitspass

Culinair
Ook op culinair gebied zijn er mogelijkheden voor iedere voorkeur en portemonnee. Er zijn diverse en zeer betaalbare restaurants in de omgeving, waar u kunt genieten van de locale specialiteiten. Daarnaast zijn er ook een aantal bijzondere sterren-restaurants in de buurt.